Kako izgleda tretman?

Tretman se izvodi u udobnoj pamučnoj odjeći (jer se na taj način ruke „ne kližu“ pa se mogu bolje tretirati akupresurne točke i meridijani. ) U nekim posebnim slučajevima, najčešće kod parcijalne masaže glave, ramenog pojasa, stopala…rade se i uljne masaže radi hitnih otklanjanja bolova…)

Tretman se izvodi na posebnoj udobnoj strunjači, jer se na taj način klijentu najbolje istežu zglobovi, budući se na njima skuplja najviše „nečistoća, toksina“ ,koje blokiraju pokret i stvaraju bolove. Na taj način se onda, može bolje tretirati energetski meridijani i akupresurne točke , kao i raditi određene korekcijske tehnike.

Osim pritiska palcem, izvode se i pritisci dlanom, laktom, koljenom koristeći tehnike istezanja, ljuljanja, rotacija, vibracija, gnječenja, te „najfinije“ fascijalne tehnike za dovođenje tijela i uma  u opušteno, ali „živo“ stanje ravnoteže i zdravlja, gdje se cijeli sustav potakne na čišćenje od svake nečistoće i samoiscjeljenje.

  • U određenim slučajevima, kod starijih ljudi ili invalida, tretman se radi na posebnom shiatsu stolu ili stolici za masažu.